Transformers 3 - Dark of the moon

Share written 2011-07-31 @ 23:18:02

Jag älskar brain numbing action och därför blev jag tvungen att se Transformers 3 idag. Alla filmer måste inte ha ett högre budskap, eller vara så himla pretentiösa. Jag har inget emot att bränna några timmar på att se saker flyga runt framför mig i hög hastighet.. ..och det är just det saker gör i Transformers 3.

Snabba häftiga metamorfoser mellan robotar och färdmedel av alla de slag. Jag kan dock inte släppa en sak, och det är att om jag hade byggt en robotbil så hade jag sett till så transformationen mellan bilen och roboten hade varit mycket effektivare. För mycket rörliga delar, och hela processen tar på tok för lång tid, men å andra sidan ser det mycket coolare ut som det ser ut nu.. ..och eftersom jag ser på en film så prioriterar jag nog den coola effekten.

Transformers 3 - Dark of the moon poster

En sak som dock gav mig lite kräksmak i munnen i slutet av filmen var när Autobots ledare Optimus Prime säger:

"In any war, there are calms between storms. There will be days when we lose faith. Days when our allies turn against us. But the day will never come, that we forsake this planet, and its people.".

Anledningen till kräksmaken är att det är så uppenbart att de orden egentligen handlar om hur USA känner sig.. De elaka allierade som vänder dem ryggen är självklart de europeiska länderna som ifrågasatt USA:s vansinnesbombningar och massmord i anti-terrorismens namn.. Dravlet om att att de aldrig kommer överge planeten och dess folk känns också lite bajsnödigt. Cynisk som jag är så tror jag inte USA krigar för vår skull, utan jag tror det är stålars som driver dem.. ..men det är kanske bara jag.

Bra filmer och musik gör de i alla fall!

BETYG:
Bitesized 6,5/10
Prinsessan 4,5/10
Prinsen 9,5/10

written by Jonesy

Jag tyckte den var helt okej.. Har en förkärlek för coola effekter jag med. MEN jag tycker inte att det var så bra som jag hade önskat. Med 3D-effekterna blev det mesta lite suddigt och jag vill ju ha skarpa detaljer om jag ska se häftiga rymdrobotar! Ser den hellre hemma i HD-kvalisort utan 3D-effekterna tror jag...Håller för övrigt med om slutgrejen. Det kändes lite väl...

2011-08-01 @ 10:14:28
http://kattenjones.blogspot.com/

name
remember me?

e-post (publiceras ej)


url/blogg


lämna din kommentar här eller hit me with some feedback..