Såg just Crash (2004)

Share written 2011-08-08 @ 00:24:03

Man skulle kunna förminska den till en film om rasism, men det skulle vara just det, en förminskning. Den handlar om så mycket mer om man bara öppnar sig. Den här är en av mina absoluta favoriter, men ganska olik mina andra favoriter, men ändå inte.

Crash (2004) Movie Sandra Bullock Matt Dillon Brendan Frasier Ryan Phillippe
Snälla se den - och berätta sedan om hur mycket ni älskade den!

Jag dör varje gång jag ser den, men den här gången var min prinsessa med mig och jag blev tvungen att vara stark. Fick hålla om henne när hon krisade som värst - hon kan inte se ett drama utan att flippa:)..

Hon är så fin och ömtålig min lilla ängel, och magisk!

..bästa filmen Crash (2004).. ..hatar ni Sandra Bullock? Se den ändå; Matt Dillon, Ryan Phillippe, Brendan Fraser?.. No excuse.. Den finns i rea-lådan på ert lokala ICA, så gå och plocka en kopia för 30 spänn!

BETYG:
Bitesized 8,5/10
Prinsessan 8,5/10

bitesized - pudel efter diskussion med moralisk kompass

Share written 2011-08-07 @ 16:51:39

Hamnade i en rolig diskussion med en, i min värld, extremfeministisk kvinna, låt oss kalla henne Amalia. Hon har ungefär tusen anledningar att vilja strypa mig, inte bara på grund av förra inlägget.. ..utan också eftersom jag är - enligt hennes och många andras normer - ett uttalat manschauvinistiskt svin.

Jag uppskattar att min prinsessa serverar mig en kopp kaffe varje morgon och inte bråkar på mig när jag ber om re-fill - dessutom lagar hon fantastisk mat och tar hand om mig på tusen olika sätt. När jag är oförmögen att hitta saker frågar jag henne oftast redan innan jag ens börjat leta och det visar hon en ängels tålamod med; det är ju faktiskt alltid hon som städar och därigenom gömmer mina saker! I min tur brukar jag hjälpa henne med exempelvis Angry Birds-banor som hon inte klarar av. Vissa har hon suttit med i flera dagar!

Stockholm Pride Festival Parad Parade Flickvän köper kaffe till sin pojkvän fotografen
Random tjej - kanske har hon sprungit iväg för att köpa kaffe till sin fotografpojkvän?

Nu har dessutom Amalia en lesbisk syster med tillhörande fru, och de gick dessutom i sin Burlesque-utstyrsel i paraden. Brösten doldes dock på samtliga, en del med "tassles", andra med korsetter eller BH, så det var dock inte jämförbart med dem jag gjorde mitt påhopp på. Amalia blev dock arg på mig av flera olika anledningar, bland annat eftersom bilderna gjorde mina påhoppsoffer identifierbara.. ..och dessutom var det en bildtext som var jätteelak. Ni kanske börjar förstår hur djupt i klaveret jag befann mig med Amalia?

Stockholm Pride Festival Parad Parade Burlesque
Väl påpälsade kvinnor - ej jämförbara med gårdagens flickstackare - Go Girls!

Anyways - igår när jag skrev inlägget så resonerade jag som så att om de med berått mod ställer sig i tåget med sin utstyrsel så får de bannemig stå för det också, men sen drog jag mig till minnes en händelse som utspelade sig i ett parallellt universum i en annan tid:

På 70-talet var det en kvinna, Louisa-Beatrice, som bodde i Östersund. Hon bestämde sig för att vika ut sig i en porrtidning eftersom hon var ung och vacker som en sommaräng, och förmodligen också behövde lite stålars. Sen föll den episoden i hennes liv i glömska och hennes hemlighet uppdagades först ca 40 år senare. Det visade sig att om man Googlade på hennes förnamn så dök det upp en bild från en porrtidning på nätet.. Bilden hade laddats upp som bild till en annons på Sveriges bästa köp- och säljsite, och i titeln på annonsen så stod det bland annat hennes namn och bostadsort. Eftersom siten är väl SEO-optimerad så dök då tidningen upp bland de första träffarna.

Namnet var i kombination med bostadsorten tillräckligt för att identifiera henne på grund av hennes ovanliga förnamn.. Hon bodde även nu kvar i Östersund, vilket var lite otur för henne. Hon hade tydligen fått telefonsamtal av en flåsare som hade lyckats luska reda på hennes telefonnummer. Hennes son hade därför snokat runt lite och hade då noterat att Google hade indexerat upp dessa bilder på hans mor.. ..bilder som ingen son skulle behöva se på sin mamma. Brrr....

Köp- och säljsiten tog självklart bort annonsen, plockade bort bilden, och anonymiserade titeln, men eftersom Google cachar upp bilder så kunde inte siten göra mer.. ..utan hon finns säkert där än idag.

Även om jag kan tycka att de personerna som fick vara med i gårdagens inlägg gott kan få stå för sin utstyrsel - i alla fall idag och ett par år framåt - så vill jag inte att de ska behöva stå för den i all oändlighet. Jag vill provocera och göra folk förbannade, sådant är roligt, men inte slå undan benen på folk.. ..bara putta dem lite så de kommer ur balans.

Stockholm Pride Festival 2011 Paraden Parade Pudel med regnbåge regnbågsscarf scarf
bitesized gjorde en pudel; blurrade ansiktena, och självcensurerade sig själv.

Dagens lärdom får bli att om man har en poäng så ska man inte provocera så mycket, då är det lätt att folk missa poängen.. ..en lärdom som tjejerna i gårdagens inlägg också borde ta till sig! I övrigt så ska man inte skära sig i armarna, det blir fula ärr, dessutom gör det ont!

Priden - Jämställdheten börjar ta över..

Share written 2011-08-07 @ 03:35:55

Jag minns förr i tiden då Pride Paraden brukade bestå av män som visade både ett och annat och simulerade sex med varandra och hånglade på ett sätt som heterosexuella skulle bli inspärrade för. Så är det inte längre, nu är det istället kvinnorna som super sig fulla och tar priset i vulgäritet. På något sätt känns det bra.. ..känns som om de homosexuella männen verkar känna en större trygghet i sin sexuella identitet än dagens homosexuella kvinnor. Kanske är det bara en tidsfråga innan de homosexuella kvinnorna också är där!

Fulla tjejer Stockholm Pride 2011 Lesbiska Gay
Vingligt var det här..

För kvinnor verkar dock priden mest vara en kamp om vem som är mest gay, vilket förmodligen bara döljer en inre osäkerhet på sin egen sexuallitet. Kanske beror det på att de inte känner samma förståelse från samhället som homosexuella män känner - jag tror dock det är tvärt om - de kan hoppa fram och tillbaka eftersom ingen egentligen bryr sig. Kvinnors försök att chocka med sin sexuella läggning blir aldrig mer än en möjligtvis en kittling i pungen på de småkåta tonårskillar som fantiserar om en trekant med dem..

För killar verkar det vara lättare när de väl kommit ut, anting är de gay eller inte. Killar skuttar inte ut ur garderoben, in igen, hånglar med en könsfrände på en fest, deklarerar sin bi-sexuallitet, men sedan blir super-homo när de träffar en partner av samma kön för att sen när det tar slut bli hetero och skaffa barn. Mitt ex Hilde har dock gjort den resan, och åtminstone en av hennes väninnor också..

Fylletjejhångel hångel liggandes på gatan lesbiska Stockholm Pride Festival Paraden 2011
Två av de tävlande i den klassiska tjejtävlingen "vem är mest gay" kom här igång..

Men vad vet jag, det där är way beyond my expertise. Jag är varken lesbisk eller känner brist på förståelse från samhället. Ibland känner jag dock folks konstiga blickar när jag tränar handstående på kontoret, men värre än så blir det aldrig..

I övrigt undrar jag vad poängen med att visa brösten är.. ..i alla fall när det gäller kvinnorna som gjorde det i paraden idag. Dessvärre så är det precis som med folk på nudistbadstränder, det är alltid fel personer som visar på tok för mycket!

Stockholm Pride Festival Paraden Parade 2011 Fet nätstrumpa kroppsstrumpa hängbröst skärsår på armarna
Notera ärren på hennes arm - hon verkar alltså ha större problem än klädsmaken..
<Idkade lite empatisk självcensur i bildtexten, jag var tarvlig!>

Självrespekt någon? I övrigt var det gott om kvinnor med oattraktiva kroppar, brist på självinsikt och hängiga bröst. Det får mig osökt att tänka på alla feta snubbar som går barbröstade på stan i sommarhettan.. ..samma hängiga bröst. De får dock ta en hel del skäll över att de tar av sig på överkroppen; arga blickar och dito insändare. Idag var det dock kring 20 grader och stundtals duggregn, sommarvärmen var alltså ingen ursäkt.

Stockholm Pride Festival Paraden Parade 2011 Hängiga Bröst ingen självrespekt
Förhoppningsvist lär de sig använda BH när de snubblar på dem.. ..i alla fall offentligt.

Bortsett från kvinnornas klädbrist så var paraden en fest, alla var där. Lyckades fota Gustav Fridolin, likaså Sofia Arkelsten och Filippa Reinfeldt.. Det gjorde nog alla andra också, så jag nöjer mig med att visa urspårade kvinnor utan självinsikt.. ..Arkelsten klassas dock kanske in som en av dem. Filippa däremot är så mycket mer kvinna än någon annan skulle kunna göra anspråk på att vara.. ..mjau-mjau..

Äh, jag kan inte låta bli, vi kastar in Arkelsten och Filippa när jag ändå är i gasen!

Vackra Filippa Reinfeldt och partysugna Sofia Arkelsten..

De flesta hade dock kläder på sig och verkade ha fantastiskt roligt, även om jag tror att de flesta önskade att de hade gått i tåget redan för 15 år sedan - då det faktiskt behövdes en Pride Parad för att folk skulle våga komma ut ur garderoben.

Stockholm Pride Festival Parade Parad 2011 Folk folkmassa
Shiny Happy People

Lyftkransporr är lite som bögporr..

Share written 2011-08-05 @ 10:00:15

..är man inte bög så förstår man den inte, så jag kombinerade det med en saturerad och kontrastfylld solnedgång.

Lyftkranar mot solnedgång saturerad kontrastfylld siluett kvällshimmel silhouette crane cranes
Stål och glas är manligt, lyftkranar är fantastiskt, och solnedgångar är en catch all.

Bebisfeber på kontoret - rena rama dagiset!

Share written 2011-08-04 @ 18:29:46

Idag så strömmade bebisarna och barnen in på kontoret, helt omöjligt att koncentrera sig! Jag tillbringade större delen med att lukta på bebishuvuden och gå på händer med mina nyfunna vänner, dessutom lärde jag det äldre barnet att gå på taket! Trots allt jag gjorde för honom vägrade han tro på att jag faktiskt hade klyvt tegelstenar med mina helt galna karateslag.. Jävla unge!

Lillebrodern Totte var dock mycket snällare mot mig:).. ..han ville sitta i min famn, och sådant får mig att smälta som smör! Medan jag smälte passade Jempa på att leka med min fantastiska kamera, inte för att jag skulle få fina foton, utan för att Tottes mamma skulle fota Jempa när hon höll min kamera.. Komplicerat?

Bebisfeber Anonym bitesized håller i bebis
Låt oss kalla honom Totte - han föredrar att leva ett anonymt liv i mystik!

Totte och jag goes way back! Jag brukade klappa honom redan när han var i sin mammas mage. Jag älskar mammismagar och missar aldrig en chans att klappa dem, om hon inte är jätteful.. ..men det är inte Tottes mamma, hon är jättesnygg. Totte också.. ..fast han mest är lik pappa! Märkligt att jag gillar mammamagar så mycket, men jag har alltid gjort det.

Dessutom var K-Sandra här med sin lilla prins, men jag hade inte tillräcklig sinnesnärvaro för att fota hennes lilla prins.. Hennes parvel var dock bara två månader, medan Totte är sju månader, nästan stora killen. Blev helt plötsligt sjukt sugen på att skaffa barn.. ..åtminstone ett till - NU!! Tror dock inte att det riktigt är läge, får nog vänta tills jag blir 40, men mina äggledare började i alla fall sjunga: "La-la-la!!".. ..som jag skrev på Fejsbook.

Hur som helst så hoppas jag att det inte dröjer så lång tid till innan kontoret fylls med barn och bebisar igen!

UFO svepte över Stockholms natthimmel..

Share written 2011-08-04 @ 18:06:24

UFO - Street light gatulampa ufo glare photo lens blänk ljusfenomen
UFO som flyger över natthimlen.. ..jättefort!

Lazy Runner - Löpare vilar på Hammarbybacken

Share written 2011-08-03 @ 16:29:26

Lazy Runner - Löpare vilar på Stockholm Hammarbybacken Barfota
Löparen har tagit av sig löpskorna och blickar barfota ut över Hammarbyhöjden..

I måndags tog Priden regnbågen till stan

Share written 2011-08-03 @ 12:26:54

På lördag ska jag ta mig ut på stan med min Canon, med det nyinköpta 70-200/2.8f-objektivet, och försöka fota paraden - det kommer bli sjukt bra foton! Tyvärr har jag märkt att jag akut behöver en fullformatskamera eftersom min nya magiskt fantastiska 70-200-lins zoomar för mycket. Vilka i-landsproblem:)...

Stockholm Pride Prideflagga Regnbågsflagga Homosexuella Bögar Flator Kärlek
Prideflaggning på bussen mot Karolinska Sjukhuset.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

Share written 2011-08-02 @ 17:13:00

Köpte en ny lins - oändlig lycka och kärlek.. Nu behöver jag ingenting mer.. ..förutom en Canon 5D Mark III:).. Lyckligtvis dröjer det åtminstone sex månader innan den släpps, så jag hinner förbereda mig mentalt för att köpa den. Efter det måste jag börja tjäna pengar på mina fotografier, annars får jag sluta med dumheterna!

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Lins Canon Original
En ny lins till min Canon 7D.. ..visst är den stooor!:)

BBQ - bitesized, Karina och några vänner

Share written 2011-08-01 @ 23:38:01

En fantastisk grillkväll med god mat, trevligt sällskap och hätska diskussioner som jag vann.. ..allihopa. Jag vet, helt galet - och dessutom var det jag som tände grillen! Grönsaker och kött fanns självklart på menyn, champinjoner och haloumi också.

Ej grillad mat på grillkväll grill BBQ. Grönsaker kött.
Snart gyllenbrynt och smaskens!

Det visade sig dock att tjejerna var mer karl än jag och hanterade grillningen med bravur.. I vanliga fall gillar jag att grilla, men jag kände mig lite ur form och tog mig istället ett glas rött och filosofierade om norska bombare, uessansk utrikespolitik, och galna muslimska kvinnor som vill droppa syra i ögonen på sadistiska svin. Det gamla vanliga!

BBQ - Karina Denise Malin Grill BBQ
Grillafton med grillproffsen; Denise, Prinsessan och Malin..

Tjejerna fick mig dock på andra tankar - dessa ungdomar med sin passion för livet, naiva drömmar och tveksamma åsikter. Jag lät dem dock hållas, jag har ju ändå uppnått en viss ålder och vet allt bäst.. Damn, youth is wasted on the young!

Grönsaker på grillen BBQ
Grönsaker på grillen, härligt gyllenbruna, haloumi där uppe, äckel-aubergine där nere..

Min favoritdiskussion kom upp, vet inte om det var jag som undermedvetet drev in på det, eller om det var någon form av allmänt consensus.. Förmodligen var det jag som drev in på det med berått mod, jag älskar dramat. Vi hade dock alla rätt i den här diskussionen. Det är svårt att vinna en rent emotionell diskussion, alla tycker ju att just de är vinnarna.. ..således också jag!

BBQ Kött Grill
Mitt kött.. ..liggandes på en bädd av kyckling.

Köttet var i alla fall gott, sällskapet fantastiskt som vanligt, och Malin var världens trevligaste. Henne hade jag aldrig träffat tidigare, och det är alltid lika roligt när man får träffa nya människor som man gillar.

BBQ - Fnittrande tjejer vid diskbänken
Här diskar de - diskning är manligt så jag försökte stoppa dem.. ..gick inte..