Barn med Downs Syndrom aborteras..

Share written 2011-07-17 @ 13:25:12

..och en mamma till ett Downsbarn upprörs. "- Vad är näst på tur? Är det barn med diabetes som kommer att sorteras bort?", säger mongomamman.

Källa: De mycket källkritiska journalisterna på Expressen..

Utvecklingsstörningar är en av de få, i mina ögon, acceptabla anledningarna till abort efter vecka 12. Kanske vindögdhet också, eller om barnet är exceptionellt fult.

Okej, Joel i Joelbitar har jag skrattat mycket åt, och han fick en revival när jag fick höra att min flickväns ex heter Joel, men är det verkligen rätt att tvinga mammor föda Downs-barn bara för att vi andra ska ha något att skratta åt? Jag är övertygad om att jag också skulle älska mitt barn, även om den skulle ha allvarliga kroniska defekter - min son har astma, och jag älskar honom ändå - men valfrihet är ofta bra om det erbjuds vanliga, relativt sunda, människor.

Vill ni rasa över något? Rasa då i så fall över att man faktiskt får abortera helt friska foster! Att man dessutom får göra det efter vecka 16 är för mig helt tossigt..

"Kommer du ihåg när vi bada i havet?"

I övrigt får ni gärna vara min moraliska kompass och säga till om jag gjorde ett övertramp. Feedback är ofta bra, särskillt när det gäller moral och etik, det är så samhällen byggs upp!

written by pimpXprincess

"Alla barn har rätt att leva - alla barn." That's all I can say. Jag orkar inte bråka om hur upprörd detta inlägg gjorde mig.

2011-07-17 @ 14:20:45
http://www.pimpxprincess.se/

name
remember me?

e-post (publiceras ej)


url/blogg


lämna din kommentar här eller hit me with some feedback..